Våra öl

Våra öl

Vår stolthet har länge varit våra ekologiska lättöl, men vi försöker hela tiden bredda vårat sortiment med nya produkter med olika styrka och smak. En del av våra öl är säsongsanpassade och är därför inte tillgängliga året om. I mån av tid gör vi även olika specialöl och tillfälliga produkter.

Fågelkärrs Bitter

Från Fågelkärrs berget sträcker sig utsikten över stora delar av Gamla Enskede. Villorna på berget byggdes av de som hade det lite bättre ställt, vilket troligtvis gjorde de övriga enskedeborna aningen bittra. Fågelkärrs Bitter är en bärnstensfärgad ale med en fyllig beska från Nya Zeeländsk Wakatu humle ackompanjerad av karamelltoner från malten.

Kvitter

Insprängd mellan villorna i Enskede ligger små öppna allmänna ytor, som kallas ”krokar”. Dessa lite gömda krokar tjänstgör som lekplatser, fotbollsplaner eller som yta för andra gemensamma aktiviteter. Ett okonstlat sätt för folka att träffas i det offentliga rummet. Vårt sommarlättöl är uppkallat efter Kvitterkroken och tanken är att det ska kvittra i munnen av […]

Enskede Pale Ale lätt

Trädgådstaden Gamla Enskede byggdes efter ett engelskt koncept. På samma sätt har vi låtit oss inspireras av England när vi bryggde vår första öl. Blommigheten från brittisk First Gold humle balanseras av en bördig maltighet och ger en frisk och lättdrucken ale.

Jul

När mörkret sänker sig över hustaken pyntas fönstren med lysande stjärnor och ljusstakar. Stora Gungans Väg lyses upp av ljusslingor och pryds med granris. Knastret från grusgångarna förvandlas till knarrande från kramsnö. Julefriden infinner sig. Den feta och salta julmaten kräver sin dryck. Vi har gjort vårt julöl mörkt, men lättdrucket och lagom beskt för […]

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vid frågor, kontakta
Robin Johnander

info@gamlaenskedebryggeri.se
070-2298715

Gamla Enskede Bryggeri

Bolidenvägen 8
121 63 Johanneshov
Stockholm

Våra öl