Våra öl

EPA-etikett ny

Enskede Pale Ale är det första ölet som kom från Gamla Enskede Bryggeri. Det är en lättdrucken, uppfriskande och humlearomatisk ale. Ölet innehåller både amerikansk och brittisk humle, med betoning på den senare, vilket ger en fruktig och blommig smak. Ett bra matöl som passar lika bra till husmanskost som indisk curry,

MALL2015-etikett

Fågelkärrs EKO är en lite kraftigare ale, med mycket Nya Zeeländsk (Wakatu) och Tysk (Polaris) humle. Den har en ganska kraftig beska men även smaka av karamell. Ölet är helt Ekologiskt

DUBBELEPA2015-pumpclip

Dubble EPA är vårt första starköl. Det är en ”dubbel lättöl” dvs. en alkoholstyrka på 4.4 %. Ölet är en utveckling av vår EPA. Precis som EPAn är det ett öl i engelsk stil med en balanserad beska, blommig humle och brödiga smaker från malten. Alla råvarorna är ekologiska.

jul-etikett

Gamla Enskede Bryggeris julöl är en mörkbrun ale som är kryddad med apelsinskal, kryddnejlika, kanel och muskotblomma. Kryddorna ackompanjeras med 3 humlesorter samt 5 maltsorter, vilka ger ölet en markerad beska och en lätt rostad karaktär.

Julölet finns till försäljning från mitten av november.

PORTER-etikett

Stora Gungans Porter är en lättporter men kraftig beska och mycket rostad malt. Ölet passar bra till lite kraftigare mat i stället för en fylligt rödvin.