EPA-musslor

IMG_3936

En enkel och klassisk rätt med en liten tvist. Rätten fungerar fint som en förrätt, eller varför inte göra en dubbel sats och äta den som huvudrätt. Många vill ha pommesfritts till sina musslor, men ett nybakt surdegsbröd eller en baguett passar precis lika bra.

Ingredienser
1 kg blåmusslor
En halv finhackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 flaska Enskede Pale Ale
Ett par kvistar timjan
Några drag på svartpepparkvarnen
Hackad persilja

Skölj musslorna och ta bort eventuellt skägg. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när de får vatten på sig.
Stek löken i lite olja på medelstark värme i 2 minuter i en stor kastrull.
Tillsätt öl, timjan och peppar och låt koka ihop.
Lägg i musslorna och sätt på locket. Låt det koka på svag värme till musslorna har öppnat sig.
Strö över persilja och servera med bröd.

För att variera rätten, prova med hackad röd chili, hackad tomat eller grädde.

Kommentarer inaktiverade.