Spenat- och potatiscurry

Spenat och potatis 

En vällagad och kryddig curry kräver sin öl. Ett enkelt och klassiskt curryrecept är denna gryta med spenat och potatis. Vill man ha sin gryta ännu matigare passar det bra att hälla i en burk kikärtor.

Ingredienser
200 g bladspenat
1 tsk olja eller Ghee
1 msk svarta senapsfrön
1 fint skivad gullök
2 hackade vitlöksklyftor
2 cm ingefära, fin hackad
4 potatisar, lätt kokta och tärnade
1 tsk chilipeppar (pulver)
1 tsk salt
1 dl vattemn
1 msk citronjuice
1 tsk Garam Masala
2 hårdkokta ägg i klyftor

Rosta senapfröna ett par minuter tillsammans med fettet i en wok/karai eller annan gryta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek i 5 minuter under omrörning. Tillsätt potatis, spenat, vatten, chili och salt. Koka till potatisen är mjuk och det mesta vattnet har kokat in (det kan behövas mer vatten). Krydda med Garam Masala och citron, rör om ordentligt och garnera med äggklyftor.

Servera med basmatiris, chapatibröd och en EPA.

Kommentarer inaktiverade.