Tapas

Tapas

Tapas är goda tilltugg till en EPA. Här kommer 3 favoriter. Servera dem gärna med ett gott, lättrostat surdegsbörd.

Vita bönor

1 burk med stora vita bönor eller 250 g hemkokta
2 msk finhackad rödlök
1 finhackad tomat
½ finhackad röd paprika
1 finhackad vitlöksklyfta
½ citron
en nypa flingsalt
olivolja
½ dl hackad bladpersilja
Blanda de 5 första ingredienserna i en skål, pressa över citronen och och saltet. Fyll på med olivolja till det täcker innehållet i skålen. Ställ kallt minst ett dygn. Toppa med persilja innan servering.

Räkor

200g skalade räkstjärtar
3 hackade vitlöksklyftor
1 hackad röd chili (låt gärna fröna vara kvar)
½ dl olivolja
½ citron
hackad bladpersilja
Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull, tillsätt vitlök och chili och fräs på medeltemperatur till vitlöken fått färg och det doftar gott. Lägg i räkorna i kastrullen och rör om så att de blir varma. Häll upp allt på ett fat, pressa över citronen och toppa med persilja.

Padrones

100 g Padrones (spansk chili)
½ dl olivolja
1 stor nypa flingsalt
Värm oljan i en kastrull eller traktörspanna, stek padrones tills de får ordentligt med färg. Lägg upp på ett fat och toppa med flingsalt.

Kommentarer inaktiverade.